söndag 18 november 2012

Buddha gick först på vatten...

Att gå på vatten är inte så svårt som man kan tro. Men omöjligt är det att gå på vatten om man inte tror det är möjligt. Det säger sig självt.

Jesus gick på vatten. Han visste att detta inte var en omöjlig bedrift eftersom Buddha hade gått på vatten redan 400 år före honom.
— Kan han så kan jag! resonerade han säkert och klev ut på vattenytan.

Många är de män som har gått på vatten efter Jesus: Herakles, Eufemos, Orion, Abaris, och Xerxes. Jag kan inte gå på vatten, men min drömflicka kan. (Som bara underbart naiva människor kan göra, tror på det mesta. Sån är inte jag.)

I Norra hamn finner du perfekta förhållanden för vattenpromenader. Hamnen ligger oftast i lä för kraftiga sydliga vindar. De är nämligen besvärligt att gå på vatten när vågorna går höga. Risken är stor att falla omkull och drunkna. Men som du kan se på bilden är det lätta små krusningar på vattenytan.
Är du rädd för kallsupar ska du undvika oroliga vattendrag. Men på Döda havet i Israel kan du känna dig trygg. Vattnet är så salt att en människa utan problem kan flyta på dess yta. Det går inte att drunkna där.

Man måste inte vara religiös för att gå på vatten — om du trodde det. Du måste tro att vattnet går att gå på!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar